8 gode råd til børnefødselsdagen

8 gode råd til børnefødslesdagen

8 gode råd til børnefødselsdagen

Børnefødselsdage er en af livets krydderi – en tid til at samles med venner, grine, snakke, spille spil og nyde hinandens selskab. Alligevel er der nogle uskrevne regler, når det kommer til at afholde eller deltage i en børnefødselsdag, som du har brug for at være opmærksom på. Her er nogle tips til håndtering af typiske udfordringer og bekymringer!

box-1 Hvordan håndterer jeg gæster, som ikke har reageret på indbydelsen.

Mens de fleste gæster forstår vigtigheden af at give svar på deltagelse, er der er bare nogle der ikke er rettidige med deres svar. Når børnefødselsdagen nærmer sig, er du velkommen til at ringe til dem, der ikke har reageret, og spørge, om de har planer om at komme. Du kan starte samtalen ved at sige: “Jeg ville bare være sikker på at du/i fik invitationen”, som ofte blødgør det tonen i samtalen og fremkalder derved ikke et defensivt svar.


box-2Hvor meget skal jeg bruge på gaven til en børnefødselsdag?

Ideen bag gaven til en børnefødselsdag er at vise din ven, at du er glad for at være inviteret og selvfølgelig et “must” og en selvfølge til en børnefødselsdag. Overvej dit budget og prøv at huske om i tidligere har modtaget en gave fra vedkommende som rettesnor og prøv så at finde noget passende inden for rækkevidde. En gave, der viser kreativitet gør det endnu mere speciel end blot at købe noget dyrt.


box-3iPad

Fjern for en hver pris iPad’s og andet lignende til børnefødselsdagen – der findes ikke noget mere asocialt og hæmmende og kan ødelægge og dele en hver fest. Tip: fjern dem før der kommer gæster og lav en klar aftale med dit barn om det i forvejen, så undgår du sener og et utilfreds barn.


box-4Behøver jeg at invitere alle mine barns venner med til børnefødselsdag

Nej, det kan føre til kaos! Men vær forsigtig, når du sender invitationer, så der ikke er sårede følelser blandt dem, der ikke er medtaget. Det er bedst at holde antallet af gæster til et minimum for at bevare kontrollen over børnefødselsdagen. For de bliver skolebørn, så prøv 2-5 gæster, for børn i skolealderen, så prøv fem til 10 gæster, og for ældre børn, så prøv at holde antallet under et dusin.


box-5Hvordan kan jeg hjælpe mit barn med at være en god gæst eller vært?

Børn forstår undertiden ikke fest-protokollen, så det er godt at øve lidt før tid. Hvis det er en børnefødselsdag for en ven, så prøv at minde dit barn om, at det er en særlig dag for vennen, og at det er vigtigt at det bliver en god dag for ham eller hende. Gennemgå alle de sjove ting, der vil ske ved festen, såsom spil, præmier, kage, is og skattejagt, og hvordan man opfører sig i hvert enkelt tilfælde. Hvis dit barn er vært, så snak med ham eller hende om at huske på, at gæsterne er der for at fejre, og til at være taknemmelige og anerkendende over at de er kommet og husk at sige tak for gaverne.


box-6Hvordan håndterer jeg spil, så ingen føler sig som tabere eller bliver sure?

Spil eller lege uden vindere eller hvor alle vinder, så som skattejagter og på den måde er der ingen der taber og alle vinder. Hvis du vælger lege som “Stoleleg”, “ballon dans” eller “halen på æslet” så giv hver deltager en præmie for at deltage. Der er ingen regel, der siger, at du kun kan have én vinder!


box-7Hvad gør jeg, hvis der er en ulykkelig – eller uregerlige – gæst til børnefødselsdagen?

Sommetider kan en af gæsterne være overvældet af al den aktivitet og kræver særlig opmærksomhed. Hvis du finder et barn, der er ked af det eller uvillige til at deltage, kan han eller hende hjælpe dig med noget af det praktiske til børnefødselsdagen, så barnet har noget at beskæftige sig med. På den anden side, hvis du har en gæst, der opfører sig tåbeligt eller for vildt og forårsager afbrydelser og er ødelæggende for stemning, så er du velkommen til at tage barnet til side og lade ham eller hende vide, at han eller hun skal høre efter og samarbejde eller måske bare opføre sig ordentligt og at du ellers vil blive nødt til at ringe til barnets forældre. Dette giver barnet en chance for at falde til ro og slutte sig til gruppen uden at føle flov.


box-8Hvordan håndterer jeg det med at åbne gaver til en børnefødselsdag?

Gave dilemmaet kan være svært og kan gøres på to måder. Nogle anbefaler, at du ikke åbner gaver til børnefødselsdagen, fordi de andre børn gerne vil lege med gaverne og fødselsdagsbarnet ikke ønsker at dele hans eller hendes nye legetøj og at det kan gå i stykker. Andre siger, at børnene bør se at deres gaver blive åbnet og at de nyder at se fødselsdagsbarnet åbne deres gave og forhåbentligt blive glad for det. Tænk på dit barn og hvad der virker bedst for ham eller hende, og handel så derefter.


-49%

Pirat engangsservice

Pirat luksus pakken til 6 pers.

343,75 kr.
-31%

Pirat engangsservice

Pirat basis pakken til 6 pers.

168,75 kr.
-29%
343,75 kr.
-36%

Prinsesse fødselsdag

Prinsesse basis pakken til 6 pers.

168,75 kr.